Direkt zum Hauptbereich

Beliebte Posts aus diesem Blog

Shure SRH440 teszt

Szükségem volt egy fejhallgatóra. Ugye a hangfal iránti igényemet már kiszolgálja egy Soundsticks, de fülesek szempontjából továbbra is csehül álltam. A gyári Apple fülhallgató nem zenehallgatásra van (amellett, hogy egyre többet rosszalkodik), a lassan 10 éves Sennheiserem pedig megállíthatatlanul mállásnak indult, ráadásul a mélyorientált hangzásával sem voltam teljesen elégedett. Úgyhogy hosszas netes böngészés után végül ráakadtam a Shure SRH440-re. Szinte csak dícsérő kritikákat találtam róla, és árban sem volt vészes. De mi is az a Shure? Gondolom ez a márkanév nem sokaknak mond valamit, úgyhogy próbálkozzunk ezzel:
Gondolom ez már sokaknak rémlik fotókról, filmekből. Ez egy Shure 55 típusú mikrofon, ami gyártásának 70 éve alatt igazi ikonná vált. Kevés dolog van a világon, amivel Elvis, Kennedy és más hírességek pózoltak. A Shure 55 maga "a" mikrofon. Ennek a patinának és a jó kritikáknak persze nem tudtam ellenállni... A keresgélést rendelés követett, és végre már a…

"NDK" vs. "NSZK" - Janus-arcú Németország

Andor legutóbbi blogbejegyzésére reagálva: Lakhatás: most nincs előttem a szerződés, de úgy emlékszem, hogy a bérlőnek is 3 hónap a felmondási ideje. Ez azért egészen elképesztően megnehezíti a lakasváltást is. Két bérleti szerződést így összehangolni elég kemény diónak tűnik.
Bejelentkezés: ez nálam is bemondásra ment, de olvastam más hivatalok honlapján, hogy néhol még külön engedélyező dokumentumot kell kitöltetned a szállásadóval/föbérlővel. Amúgy szerintem az utóbbi a jobb megoldás, mert ezzel a "bemondósdival" elég könnyen vissza lehet élni.
Ingatlanos: ezt "NSZK"-ban is ugyanúgy átélheted. Azzal, hogy bekérnek doksikat, meg Schufat, meg egyáltalán nem jelenti azt, hogy te kapod meg a lakást. Főleg úgy, hogy van rajtad kívül 50 német jelentkező (biztos anyagi háttérrel és lenyomozgató előélettel). A próbaidős, három heti munkaviszonnyal rendelkező bevándorló nyilván nem olyan vonzó egy főbérlő számára.
Az én lakásesetem: őszintén szólva iszonyat mákom Volt. …

A BMW hazatért - Magyar gépjármű honosítása Németországban

Bőven túlléptem már a gépjármű-átjelentkezési kötelezettség határidejét, és a kollégák is egyre gyarkabban kérdezgették, hogy mikor kap a motor német rendszámot. 2016H1 végének közeledtével elhatároztam tehát, hogy eljött az idő: július elsejével a BMW-m hivatalosan is visszakerül szülőföldjére. Sajnos a honosítás egyáltalán nem olyan egyszerű, mint egy normál autóvásárlás. Éljen a bürokrácia, éljen az Európai Unió! Először is emailben érdeklődtem a helyi hivatalnál, hogy milyen dokumentumokra van szükség a honosításhoz. Másnap meg is kaptam a választ az alábbi listával: - a magyar dokumentumok és rendszám - COC Papier más néven EWG-Übereinstimmungsbescheinigung - személyi igazolvány a helyi bejelentkezési igazolással - biztosítási szám - rendszám - az ott kitöltendő papírok (ezekhez szükséges a bankszámlánk IBAN száma is)
Tehát beszereztem a BMW-től a COC papírt 75,21 Euroért, a hivatal webes felületén lefoglaltam a rendszámomat, Amazonon berendeltem magát a rendszámot (6,20 Euro), …